PDA

View Full Version : [norepro] [6.6.0 classic] Ext.ux.gauge.Gauge needles don't work on MS-Edge



fabricio.object
31 Jul 2018, 5:17 AM
The gauges' needle is mispositioned in MS-Edge. This probably affects the modern toolkit but I presume MS-Edge is not supposed to browse modern toolkit's pages.

The defect can be reproduced by opening any example from ExtJS 6.6.0 (not tested older versions) that displays the Gauge component with needles.

The third example from the Ext.ux.gauge.Gauge documentation (https://docs.sencha.com/extjs/6.6.0/classic/Ext.ux.gauge.Gauge.html) reproduces the issue when loaded with MS-Edge. These two examples also show the issue:
- Kitchen Sink - Needle Gauge (http://examples.sencha.com/extjs/6.6.0/examples/kitchensink/?classic#needle-gauge)
- Kitchen Sink - Custom Needle Gauge (http://examples.sencha.com/extjs/6.6.0/examples/kitchensink/?classic#custom-needle-gauge)

Affected browser version:
Microsoft Edge 41.16299.248.0
Microsoft EdgeHTML 16.16299

Loading them with chrome, firefox or even Internet Explorer (11) will work just fine. Only MS-Edge seems to be affected.

EDIT: this issue happened with MS-Edge version that was superceded by Windows 10's April 2018 update. Recent versions works fine.

evant
31 Jul 2018, 5:25 AM
I would suggest you post screenshots or provide more description. On Chrome and Edge those examples behave in the same way for me.

fabricio.object
31 Jul 2018, 6:29 AM
Hello @evant!

Interesting, the problem should be really really clear when you load the example with MS-Edge. It is as if gravity was pointing to the left and the needles lost their sustentation. As funny as it shounds:

57641

Now I'm not sure why this does not happen for you, could be older or newer versions of MS-Edge having the issue fixed. Would you share the versions your working MS-Edge has?

evant
1 Aug 2018, 4:20 PM
My version is below:



Microsoft Edge 42.17134.1.0
Microsoft EdgeHTML 17.17134


To me the gauges appear the same as in Chrome, pointing to around 10 oclock.

57647

fabricio.object
2 Aug 2018, 8:10 AM
Just now I noticed I created this thread in the wrong forums. Should have been in Ext JS's. But it does not look like anybody in Sencha cares at all.

Anyway, thanks @evant for the feedback. I've updated MS-Edge with Windows 10 April's update and it works fine. So it was just an issue with a very outdated system.

The needles are back to their place. :)